آشنایی با مراحل و مدت زمان لازم برای نصب ایمپلنت دندان یکی از چالش های افراد برای مراجعه به متخصص ایمپلنت می باشد. در نصب ایمپلنت از پایه های فلزی محکم و مقاوم برای نصب روکش دندان استفاده می شود.
در کاشت ایمپلنت دندان کاملا پایه هایی سازگار با بدن و فک استفاده میشود. در این بخش سعی کرده ایم توضیح کاملی راجب این موضوع بدهیم تا با آگاهی کامل مراحل ایمپلنت دندان را آغاز کنید.
فهرست مراحل کاشت ایمپلنت
1- مشاوره با متخصص ایمپلنت دندان
2- انجام عکس RTG و CT 3D
3- کشیدن دندانهای آسیب دیده
4- پیوند استخوان
5- قرارگیری ایمپلنت درون فک
6- استفاده از هیلینگ کپ بر روی ایمپلنت
7- قرارگیری اباتمنت روی ایمپلنت
8- قالب گیری و نصب روکش اصلی
9- قرار گیری تاج دائمی دندان ایمپلنت
مشاوره با متخصص
قبل از شروع انجام درمان ایمپلنت دندان در دندانپزشکی خوب از طریق معاینات توسط دکتر پرهام یوسفی زاده ، وضعیت فرد مراجعه کننده بررسی میشود که برای کاشت ایمپلنت دندان از شرایط مناسبی در دهان خود برخوردار است و یا شرایط دهانی مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان دارد.
انجام عکس rtg و t 3d
بعد از تایید دندانپزشک در مرحله بعدی اطلاعاتی در رابطه با نحوه انجام این درمان در اختیار او قرار میگیرد و همچنین طبق دستور دندان پزشک فرد اقدام به تهیه عکس سی تی اسکن و همچنین رادیوگرافی مینماید.
کشیدن دندان های خراب و اسیب دیده
اگر فرد دارای دندانهای خراب باشدبرای کاشت ایمپلنت، ابتدا باید آنها را بکشد بدون اینکه به استخوان و بافت دندان اسیبی وارد شود. پس از کشیدن دندان، استخوانها و حفره داخل آنهابررسی شده و در صورت سالم بودن ایمپلنت انجام میشود.
پیوند استخوان برای ایمپلنت
در مراحل ایمپلنت ممکن است درمانهای جانبی همچون جراحی پیوند که قبل از کاشت ایمپلنت باید انجام شود. معمولا بین 4 الی12 ماه زمان میبرد تا برای کاشت اقدام شود.
هیلینگ کپ
هیلینگ کپ یا همان تاج موقت که بر روی پایه فلزی قرار میگیرد. اهیلینگ کپ به صورت یک قطعه فلزی است که لثه را از ایمپلنت دور می کند. به مدت 10 تا 14 روز هم روی لثه باقی می ماند.
قرار دادن اباتمنت:
اباتمنت (Abutment ) به ایمپلنت دندان متصل شده و حدودا 4 الی 6 ماه روی آن قرار می گیرد.
قرارگیری تاج نهایی
درمان کاشت دندان با درمان ایمپلنت حتی ایمپلنت با قرار دادن (فیکسچر) شروع می شود. ایمپلنت دندان انواع مختلفی دارد که با توجه به تجربه دندانپزشک مربوطه شما انتخاب میشود. جراحی ایمپلنت دندان از اصلی ترین بخش های مراحل درمان ایمپلنت دندان محسوب میشود زیرا با توجه به شرایط لثه و همچنین استخوان های فک بالا و پایین جراحی ایمپلنت دندان می تواند متفاوت باشد. بعد از جایگذاری فیکسچر دندانپزشک مدت زمانی را برای ترمیم مدنظر قرار میدهد که با توجه به فک بالا و یا پایین که فیکسچر در زمان جراحی در آن قرار گرفته است، میتواند متفاوت باشد.
پس از انجام این مراحل مرحله بعدی درمان اختصاص به پروتز دندانی دارد که پروتز به دو صورت ثابت و متحرک در روش ایمپلنت ( ایمپلنت در فرمانیه ) انجام می شود. اگر پروتز به صورت ثابت به کار برود در واقع همان روکش می باشد که در طی 4 جلسه قالب گیری و امتحان فریم تحویل بیمار داده می شود. و یا اگر از پروتز متحرک استفاده شود، پروتز به صورت یک دکمه ی فشاری عمل می کند.
نکته :
جراحی ایمپلنت دندان می تواند به صورت تک مرحله ای، دو مرحله ای و سه مرحله ای انجام شود. انتخاب هر یک از این مراحل به صلاح دید دندانپزشک شما می باشد.
برای اینکه شما در طی درمان ایمپلنت دندان دردی را حس نکنید دندانپزشک شما از بی حسی موضعی استفاده می کند. رعایت تمامی نکات قبل و بعد از جراحی ایمپلنت باعث می شود تا دندانپزشک شما این تضمین را به شما بدهد که این جراحی با موفقیت انجام می شود. از مهم ترین نکاتی که در جراحی ایمپلنت تاثیر گذار می باشد معاینه و بررسی شرایط جسمانی بیمار می باشد. از مواردی که برای شروع جراحی ایمپلنت دندان در بسیار مهم می باشد، استریل بودن وسایل و مکان انجام جراحی ایمپلنت می باشد.
درمان ایمپلنت دندان فرمانیه شامل دو مرحله جراحی (کارگذاری ایمپلنت در فک) و پروتز (کار گذاری روکش روی ایمپلنت) می باشد. در صورتی که درمان ایمپلنت دندان نیاز به جراحی های بازسازی داشته باشد(به علت کمبود استخوان بیمار)، این بازسازی یا همزمان با جراحی ایمپلنت دندان انجام می شود یا در موارد پیچیده که میزان زیادی استخوان از دست رفته باشد، نیاز به بازسازی یک مرحله قبل از جراحی ایمپلنت دندان وجود دارد. در موارد معمول و عادی که یک مرحله بازسازی قبل از جراحی ایمپلنت نیاز نیست کل پروسه درمانی سه الی شش ماه طول می کشد.
در صورتی که بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید و مرتبا مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و سالی دو مرتبه چکاپ دندانپزشکی داشته باشید، احتمالا پایه تیتانیومی ایمپلنت دندان تا آخر عمر دوام خواهد داشت. با این حال روکش دندان طول عمر مشخصی بین ۱۰ تا ۱۵ سال دارد و معمولاً پس از آن نیاز به تعویض خواهد داشت. توجه داشته باشید که رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند طول عمر ایمپلنت دندان را افزایش دهد.
ممکن است متخصص ایمپلنت در فرمانیهتوصیه کند قبل از شروع جراحی ایمپلنت دندان، تمیز کردن دندان انجام شود. بسته به وضعیت دندان های بیمار، ممکن است به 1 یا حداکثر 4 جلسه نیاز داشته باشید
بعد از اینکه جراحی ایمپلنت دندان در فرمانیه انجام شد، ممکن است به محض خستگی از بی حسی احساس ناراحتی یا درد کنید. علاوه بر این، ممکن است برخی از کبودی های کوچک و تورم در لثه ایجاد شود که نیاز است به متخصص ایمپلنت دندان در فرمانیه مراجعه کنید
پس از اتمام زمان بهبودی، جلسات بعدی شامل برداشت از دندان های شما، ایجاد تاج های سفارشی برای کاشت های خود و انجام برخی آزمایشات برای دیدن اینکه آیا تاج ها مناسب هستند