بیرون زدگی فک بالا
بیرون زدگی دندانها ممکن است مربوط به جلو بودن فک بالا باشد. برای درمان این اختلال روش فک بالا باید به عقب برود.
دندانهای دو فک بالا و پایین با کمی فاصله و بر روی هم قرار می گیرند. در حالت طبیعی دندانهای قدامی فک بالا حدود 2 میلیمتر جلوتر از دندانهای فک پایین می باشند. اگر این فاصله بین فک ها بیش از 2 میلیمتر باشد اصطلاحا گفته می شود، شخص دچار اختلال اورجت می باشد. به عبارت دیگر به جلوزدگی دندانهای فک بالا نسبت به دندانهای فک پایین اورجت گفته می شود. در این مقاله راجع به این اختلال برای شما توضیحاتی را ارائه می دهیم.
از مهمترین دلایل اختلال بیرون زدگی دندانها، عادات بد دهانی در دوران کودکی و زمان رشد دندانها می باشد. عاداتی مانند مکیدن انگشت ها، مکیدن لب و یا مکیدن پستانک را میتوان از دلایل اختلال اورجت نامید. درصورت وجود مشکلات فکی و اسکلتی می توان انواع درمانها را ارائه نمود. شناسایی بهترین روش درمانی برای این اختلال براساس شرایط بیمار و همچنین نوع و میزان وخامت مشکل در بیمار می باشد.
اورجت چندین مدل می باشد، که با توجه به هرمدل آن یک نوع درمان نیاز می باشد.
بیرون زدگی دندانها ممکن است مربوط به جلو بودن فک بالا باشد. برای درمان این اختلال روش فک بالا باید به عقب برود.
بیرون زدگی دندانها ممکن است مربوط به عقب بودن فک پایینی باشد. برای درمان این اختلال روش فک بالا باید به جلو کشیده باشد.
ممکن است بیرون زدگی دندانها مربوط به هر دو فک باشد. در این حالت برای رفع اختلال، فک بالا به عقب و فک پایین به جلو آورده می شود.
اگر مشکل مربوط به ناهنجاریهای فک و یا اسکلت باشد، بهترین زمان برای درمان آنها قبل از سن بلوغ می باشد. این امر بدین دلیل می باشد که تا زمان بلوغ فک و اسکلت درحال رشد می باشند و بهمین علت خیلی سریعتر و راحت تر می توان درمان را انجام داد. البته درمان اورجت محدودیت سنی معینی ندارد. یعنی در هر سنی می توانید برای درمان اقدام نمایید.
درمان عارضه بیرون زدگی دندانها یا اورجت به طور کلی از دو روش ارتودنسی و جراحی فک انجام می پذیرد. حال اگر درمان به روش ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی انجام پذیرفت میتوان بر اساس نوع وخامت از انواع درمان ارتودنسی مانند ارتودنسی ثابت، ارتودنسی لینگوال یا نامرئی، براکت های ارتودنسی متفاوت، کش های ارتودنسی استفاده نمود.این روش تا حدود دو سال طول می کشد.
اگر علاوه برارتودنسی، نیاز به جراحی فک هم بود، دو پزشک متخصص ارتودنسی و جراح فک با همدیگر نتایج را بررسی میکنند و در نهایت بهترین برنامه ریزی رابرای درمان بیماردر نظر می گیرند.