ترمیم دندان با درمان کامپوزیت
مراحل انجام لمینت و کاندیداهای لمینت
درمان مجدد ریشه چیست ؟
درمان مجدد ریشه در هر موردی متفاوت است و بستگی به شرایط بیمار، مهارت و تجربه دندانپزشک دارد. برخی علائم هشدار دهنده ای وجود دارد که نشان میدهند درمان ریشه موفقیت آمیز نخواهد بود و نیاز به درمان مجدد ریشه وجود دارد.
پس از درمان ریشه، دندان با روکش یا ترمیم های دیگر محافظت می شود. در صورت مراقبت درست دندان عصب کشی شده میتواند تا آخر عمر مانده و برایتان کار کند. اما این امکان نیز وجود دارد که دندان به درستی التیام نیابد و مجدداً دردناک شده و نیاز به درمان پیدا کند. ممکن است این اتفاق ظرف چند ماه یا چند سال پس از درمان اولیه ریشه اتفاق بیفتد. در صورت بروز چنین اتفاقی، میتوانید با درمان مجدد ریشه، مشکلات دندانی خود را برطرف کنید.
مراحل و روش درمان مجدد ریشه دندان :
در مرحله اول پس از برداشتن پوسیدگی و ترمیم های قبلی ، از تاج دندان مسیری جهت ورود به فضای داخل دندان و کانال ها ایجاد می گردد.
در مرحله دوم تمام مواد پر شده قبلی در کانال ها را توسط وسایل باریک سوزن مانندی (بنام فایل) خارج نموده و پس از نفوذ تا انتهای کانال در صورت امکان سراسر ریشه را توسط این وسایل از سایز کوچک به بزرگ تمیز و پاکیزه می کنیم.
در مرحله سوم با مواد مخصوص صورتی رنگی (به نام گوتا پرکا) ، کانال تمیز و پاکیزه شده را پر و مسدود می کنیم تا میکروب ها نتوانند در این فضا وارد شوند.
در تمام مراحل فوق، طول کارکرد وسایل به کار برده شده تا انتها کانال توسط رادیوگرافی و وسایل دیجیتالی کنترل می گردد و در نهایت تاج دندان ، پانسمان شده و جهت ترمیم و یا روکش کردن دندان به دندانپزشک مربوطه ارجاع می گردید.
یادآوری : دلایل متعددی برای عدم موفقیت درمان اولیه ریشه دندان وجود دارد. پیش از انجام درمان مجدد، متخصص اندودانتیکس (درمان ریشه) باید مشخص کند آیا عامل شکست درمان اولیه برطرف شده یا مجدداً باعث شکست درمان خواهد شد